News

29 gener 2021

Blanes vol declarar ‘Reserva Natural Parcial’ el delta de la Tordera

El Càmping Bella Terra, sempre compromès amb la sostenibilitat i el medi ambient, fa una crida a la població per a obtenir la seva col·laboració en la protecció d’aquest espai natural.

Aquest mes de gener es compleix un any del temporal Glòria, que va afectar a bona part de Catalunya, i en especial a les comarques gironines, amb episodis de vent, pluja, temporal marítim i la desembocadura en diferents punts del recorregut del riu Tordera, on el cabal de l’aigua del riu va passar de gairebé zero a 500 metres cúbics per segon. El delta de la Tordera va ser un dels grans beneficiats del temporal, ja que gràcies a l’aportació massiva de sediments de la riuada, va provocar la formació d’una enorme barrera de sorra a mar obert, i una gran llacuna d’aigua salobre, que actualment ocupa una superfície de 5,5 hectàrees. A més, des del pas de la borrasca fins a l’actualitat, s’han detectat la presència de 160 especies diferents d’aus protegides, i en alguns casos, en risc d’extinció, i és l’únic punt de repòs de les espècies d’aiguamoll que hi ha entre el Delta del Llobregat i els Aiguamolls de l’Empordà.

Per aquesta raó, l’Ajuntament de Blanes, conjuntament amb l’Ajuntament de Malgrat de Mar, han signat un conveni per sol·licitar a la Generalitat de Catalunya, la declaració de ‘Reserva Natural Parcial’, la desembocadura que comparteixen Blanes i Malgrat, amb l’objectiu de preservar aquest espai de gran valor mediambiental i constituir un punt imprescindible en la trajectòria migratòria de la fauna salvatge.

El Càmping Bella Terra, sempre compromès amb el medi ambient

‘Des del Càmping Bella Terra considerem que és molt important poder protegir aquest espai, per evitar destruir aquesta riquesa mediambiental que s’ha generat en el darrer any. I és per això, que donem tot el suport al consistori blanenc, en la seva reclamació de declaració de Reserva Natural Parcial. És responsabilitat de les administracions preservar l’espai, però també cal fer una crida a la població per a obtenir la seva col·laboració en la protecció d’aquest tresor natural’, assenyala Vicenç Fernández, director del Càmping Bella Terra, la instal·lació del qual està situada a pocs quilòmetres del Delta de la Tordera. L’allotjament turístic, sempre compromès amb la preservació del medi ambient, es posa a disposició de les autoritats per a col·laborar en la conservació d’aquest espai natural.