News

17 juliol 2019

Compte enrere per al 49è Concurs de Focs Artificials de Blanes

El festival pirotècnic internacional se celebrarà del 23 al 27 de juliol a les 22:30h.

La ciutat gironina de Blanes es prepara per acollir la 49º edició del Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava, considerat com un dels esdeveniments pirotècnics més importants d’Europa, que tindrà lloc del 23 de juliol al 27 de juliol, coincidint amb la festa major del municipi. El concurs es va celebrar per primera vegada el 1971. Des de llavors el festival s’ha consolidat, atraient a prestigiosos participants de diferents països del món.

En l’edició d’enguany competiran quatre empreses espanyoles i una italiana. La primera nit, la del 23 de juliol, el concurs anirà a càrrec de l’empresa Hermanos Ferrández (Múrcia), guanyadora de les tres últimes edicions. Cronològicament, el dimecres 24 arribarà el torn de Poleggi (Itàlia), el dijous 25 de Pirotècnia Valenciana, el divendres 26 de Pirotècnia Gironina, tancant el festival, Pirotècnia Zaragozana, el proper dissabte 27.

Durant els cinc dies de concurs, Blanes quadruplica la seva població. Es calcula que aquest any passaran pel municipi costaner més de 500.000 persones, sent el dissabte, la nit amb més afluència de públic. La localitat compta amb una àmplia oferta d’allotjament, on sobresurt l’oferta campista, amb més de 10.000 places en aquesta modalitat.

Un d’aquests establiments turístics és el Càmping Bella Terra, que recentment ha estat guardonat amb el Certificat d’Excel·lència de TripAdvisor, com l’allotjament extra hoteler nº 1 de Blanes. El càmping espera una alta ocupació per a la setmana del Concurs de Focs Artificials. ‘És una data marcada en el calendari de tots els nostres campistes. De fet, les reserves per a la setmana del concurs es realitzen amb molta antelació. Al mes de gener ja no sol quedar lloc per a aquestes dates’, assenyala el seu director Vicenç Fernández.

El Càmping Bella Terra compta amb un accés directe a la platja de s’Abanell, on es poden practicar tot tipus d’activitats aquàtiques i on els campistes troben una àmplia oferta de serveis destinats a l’oci, l’esport, la gastronomia, el senderisme o la cultura. A més la infinitat d’excursions a les cales de la Costa Brava o la possibilitat de visitar la ciutat de Barcelona, a tan sols 70 km de distància, fan del càmping una opció ideal per gaudir de les seves vacances.